identiteitscontrole voor trustkantoor

CheckedID voor trustkantoren

Als bestuurder of directeur van beheerde vennootschappen heeft u de plicht om vast te stellen met wie u te maken heeft als cliënt. Dit conform de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Alhoewel de wet geen concrete richtlijnen voor het vaststellen van een identiteit geeft, is het verstandig om dit zorgvuldig te doen. En ook zodanig dat u achteraf indien nodig kunt aantonen dat u dit zorgvuldig heeft gedaan.

CheckedID biedt een snelle en gebruiksvriendelijke manier om de identiteit van iemand vast te stellen, en kan dit ook op afstand doen zodat de client zich niet hiervoor specifiek bij u moet melden. Dit kan met name veel kosten en doorlooptijd schelen als het gaat om het verifiëren van cliënten in het buitenland. Daarnaast borgt CheckedID ook dat er geen datalekken kunnen ontstaan.

Tenslotte ontvangt u als resultaat van de verificatie een beveiligd rapport waarmee u te allen tijde kunt aantonen dat de identiteitsverificatie zorgvuldig heeft plaatsgevonden.

Benieuwd hoe dit voor u zou kunnen werken? Zend ons vandaag nog een verzoek voor een afspraak!